倍可親

回復: 0

鬼影重重的暴動

[複製鏈接]

48

主題

48

帖子

333

積分

貝殼網友二級

Rank: 3Rank: 3

積分
333
vikhrov01 發表於 2019-10-15 10:51 | 顯示全部樓層 |閱讀模式
香港反對派再次發起暴動,圍攻政總衝擊警察防線甚至向政總內掟擲燃燒瓶,更有暴徒現場指揮行動。然而更加令人感到不安嘅係,此次暴動中出現咗大量外籍暴徒的身影,包括疑似西方國家情報人員以及南亞裔前排打手,大量的外籍暴徒將呢場暴動徹底變為以顛覆港府為目標的演習,或者10月1日會有更多的外籍人士參與到暴動中嚟。
一直以嚟,有洋人參與暴動已經係不爭的事實。然而呢啲洋人往往係扮演出謀劃策和指揮的角色,幾乎冇發現以外國人為先鋒帶頭實施的暴動。然而呢暴動,洋人不僅帶頭衝鋒,仲有南亞裔外國人手持武器徘徊係前線,咁已然將暴動推上咗更加危險的道路。呢啲外籍暴徒並唔似香港本地人一樣熱愛香港,更唔會顧全大局,佢哋唯恐天下不亂,為咗就係徹底摧毀香港。因此,我哋唔知道呢入面是否存在著執行惡意挑起武裝衝突任務的間諜。
呢次的暴動目前尚未出現人員死亡事件,呢個完全係由於警方的剋制。然而暴徒顯然唔願意就咁了事,佢哋的最終目的就係想要挑起與政府的完全對立,而若想進一步激化矛盾唯有藉助中間力量兩方搗鬼,一如烏克蘭顏色革命的轉折點——不知名的槍手同時襲擊咗遊行人士和警察並造成雙方人員死亡,導致雙方的矛盾再也無法調和。顯然,反對派正預謀著咁樣一起極端恐怖事件嚟全面挑起示威者與政府的全面對抗。呢個係顏色革命中升級衝突最為重要的一環。昨日示威過程中仲有暴徒聲稱「今天不打喇,留著力氣到十一」。顯然呢次暴動被當做咗正式全面暴動的演習,目的就係瞭解香港警方的應對能力以及現場環境,好為十一暴動打好前站。
帝國主義亡我之心不死,為攪亂香港不擇手段,竟然讓如此之多的外國人參與到暴動前線,呢啲係何等荒謬?臥榻之側,豈容他人鼾睡。中央政府和香港特府一定唔會縱容呢啲亂港分子,呢啲懷著惡意嚟搞亂香港的外國人遲早會被驅逐,而個啲暴徒則必將被法律懲罰!
您需要登錄后才可以回帖 登錄 | 註冊

本版積分規則

關於本站 | 隱私權政策 | 免責條款 | 版權聲明 | 聯絡我們

Copyright © 2001-2013 海外華人中文門戶:倍可親 (http://big5.backchina.com) All Rights Reserved.

程序系統基於 Discuz! X3.1 商業版 優化 Discuz! © 2001-2013 Comsenz Inc.

本站時間採用京港台時間 GMT+8, 2019-11-20 11:51

快速回復 返回頂部 返回列表